Gratis verzending binnen de Benelux (m.u.v. pallettransport)

Voor 14:00u besteld, vandaag verstuurd

Uit voorraad geleverd

Jouw aankoop wordt beschermd met Trusted Shops Trustmark

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het looiproces?

Het looiproces begint bij de aangeleverde gepekelde/gezouten huiden van het slachthuis.
Deze huiden worden in looivaten gedaan. Daarin worden de huiden chroomgelooid. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën op de huid meer zitten. Ook zorgt dit ervoor dat de huid geconserveerd is.
Na het looiproces worden de huiden tijdelijk opgeslagen zodat ze opgespannen kunnen worden.
Het opspannen zorgt ervoor dat de huid niet krimpt en mooi vlak blijft tijdens het droogproces.
Het laatste bewerkingsproces is het controleren en snoeien van de huiden. De huiden kunnen altijd beschadigingen zoals: littekens, insectenbeten en brandmerken hebben. Dit hoort echter bij de koeienhuid, dit maakt elke huid karakteristiek en uniek.
Na dat al deze stappen zijn doorlopen worden de huiden naar By Max verzonden.

Hoe onderhoud ik een koeienhuid?

Als u een koeienhuid heeft gekocht is het van belang deze goed te onderhouden. Als u de koeienhuid goed onderhoud dan zult u er nog jaren plezier van hebben. Maar hoe kunt u de huid het beste onderhouden?
Als de koeienhuid vies is dan kunt u de huid gewoon stofzuigen. Doe dit echter met de haren mee, zo blijven de haren het mooist. Indien mogelijk kunt u de huid ook uitkloppen. Het is belangrijk dat de huid zand vrij blijft, de zandkorrels kunnen de haren kapot schuren waardoor de huid eerder kaal wordt. In tegenstelling tot een schapenvacht, hoeft u de koeienhuid niet uit te borstelen.

Vlekken en vuil

Als er iets op de koeienhuid is gemorst probeer dit dan zo snel mogelijk af te deppen. Doe dit dan met een spons of schone droge doek. Opgedroogd vuil kunt u het beste verwijderen door met een vochtige doek met de haren mee te strijken. Om hardnekkige vlekken te verwijderen kunt u eventueel een beetje natuurlijk schoonmaakmiddel (zoals groene zeep) gebruiken. Pas wel op dat u de onderkant van de koeienhuid niet te nat maakt, de koeienhuid kan dan hard opdrogen. Is de koeienhuid toch nat geworden? Laat de koeienhuid dan gewoon op kamertemperatuur opdrogen.

Uitdroging

Om uitdroging van de koeienhuid te voorkomen kunt u het best de huid maandelijks licht benevelen met water. Dit kunt u het beste doen met een plantenspuit. Pas echter wel op dat de koeienhuid niet te nat wordt, daardoor kan de koeienhuid hard opdrogen. Als u een vloerverwarming heeft dan is het verstandig om de huid wekelijks te benevelen.

Afdrukken

Als er een afdruk van een bank, tafel of stoel in uw vloerkleed staat. Leg dan een zakje met ijsklontjes op de afdruk. Zodra het ijs gesmolten is moet u de koeienhuid met de haren mee borstelen.

Hoe worden de huiden gemeten?

By Max koopt de huiden in per maat, deze maten staan ook bij de huiden vermeld. Deze maten kunnen echter verschillen. Dit betekent dat de huiden iets groter of kleiner kunnen zijn. De maten die vermeld staan bij de huiden zijn uiterste maten zoals vermeld op de afbeelding.

Waar komen de huiden vandaan?

By Max importeert alle huiden zelf uit diverse landen. Zo komen de koeienhuiden uit Zuid-Amerika, de rendiervachten uit Scandinavië en de schapenvachten uit Oost-Europa. By Max verwacht een MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van alle leveranciers. Dit wil zeggen dat wij de leveranciers niet steunen bij het stropen van dieren. Alle huiden en vachten zijn uitsluitend afkomstig van de vleesindustrie.

Krijg ik de huid van de foto?

Alle huiden die By Max verkoopt zijn uniek gelabeld. Dit betekent dat de huid die u bestelt ook daadwerkelijk geleverd wordt.

Wat is de kwaliteit van de huiden?

By Max selecteert de koeienhuiden zelf en probeert zo’n hoog mogelijke kwaliteit te garanderen. Het blijft echter een natuurproduct. Dit betekent dat de huiden littekens of sneetjes kunnen hebben.
Littekens kunnen veroorzaakt worden door prikkeldraad of insectenbeten. Sneetjes kunnen zijn ontstaan bij het slachtproces. Deze sneetjes worden dan opgelapt met een klein lapje aan de achterzijde. Dit is volstrekt normaal en heel wat koeienhuiden vertonen zo`n lapjes aan de achterzijde.